A Mediátor Iroda azért jött létre, hogy a mediáció módszerével
segítsük az embereket konfliktusaik megoldásában, hogy ezáltal javuljon a felek közötti kommunikáció és kapcsolat.


Kapcsolatfelvétel >>

Online mediáció

Online mediáció

Irodánk is törekszik arra, hogy ügyfeleink a személyes konzultációk mellett az online térben is megtalálják az alternatív vitarendezés lehetőségét, és igénybe vehessék a mediációs eljárást.

A mediáció – közvetítői eljárás - a konfliktusok megoldásának hatékony módja, amely során közvetítő segítségével a felek vitájukban megtalálják a számukra elfogadható közös megoldást.

A mediáció online módon - személyes találkozás nélkül - is megvalósítható. A mediációban résztvevők, a felek, a mediátor ekkor elektronikus úton létesítenek kapcsolatot és vesznek részt az eljárásban.

Az online mediáció előnye, hogy időt és pénzt takaríthatnak meg vele, nyugodtan tudnak kapcsolódni otthonuk kényelméből vagy az önök számára legmegfelelőbb helyről. Az eljárás teljes diszkréció mellett zajlik, az időpontot pedig az ügyfelek igényeinek megfelelően ütemezzük. Az online mediáció további előnye, hogy nem kötött földrajzi helyhez, hiszen az online térben nincsenek távolságok, ezért az önnek legmegfelelőbb mediátort is könnyedén el tudja érni. Felvetődik Önökben, hogy mire van szükség és hogyan tudnak csatlakozni az online mediációhoz?

Internet kapcsolatra és egy olyan eszközre - számítógép, laptop, tablet, okos telefon – van csupán szükség, amivel könnyen tud audio és video kapcsolatot létesíteni.

Irodánk mediátorai a gyakorlatban jól bevált Zoom konferencia platformon, Skype-on, Messengeren, Gmail Meet-en várják Önöket. Az alkalmazást mindig az ügyfelek igényei szerint választjuk meg, mérlegelve azt, hogy ki mit használ szívesebben, mi a legkomfortosabb számára. A mediátor az online mediációt megelőzően elküldi a feleknek a csatlakozáshoz a linket, így gyakorlatilag a felek egy kattintással be tudnak csatlakozni és már indulhat is a megbeszélés.

Az online konzultáció során az előre egyeztetett, átbeszélt kommunikációs szabályok szerint történik a megbeszélés, a kommunikációt a mediátor moderálja, azaz ő ad szót és ő irányítja a folyamatot.

Azokban az esetekben, ahol kifejezetten hangsúlyos az írásos megállapodás - pl. válás esetén vagy üzleti/gazdasági mediáció során -, a folyamat elősegítésére a mediátor a képernyőre kivetített elektronikus jegyzetet készít vagy oszt meg, amelynek segítségével minden résztvevő figyelemmel tudja kísérni a folyamat előrehaladását. Amennyiben létrejön az egyezség a felek között, akkor a mediátor írásba foglalja a megállapodást, felolvassa a feleknek, együtt átnézik és véglegesítik a

tartalmát. A mediátor ezek után a megfelelő példányszámban kinyomtatja a megállapodást és postai úton megküldi a feleknek aláírás céljából vagy elektronikus hitelesítő rendszert alkalmaznak. Online mediáció esetén a felek a konzultáció díját az előre egyeztetett és rögzített bankszámlaszámra történő banki átutalással tudják rendezni, amely a mediációs ülés után, a mediáció napján esedékes.

Időpontot az alábbi elérhetőségeken egyeztethetnek:
email: face.to.face.szeged@gmail.com
tel.: 30 635 6589